Mielenkiintoisia artikkeleita muualla: Suomen taloushistoriaa 1000-2000, Microsoftin lähitulevaisuuden visiot, Lego CNC-kone

Kategoria(t): Maanantain erikoiset, Yleistä Avainsanat: , ,

Maanantaisin pyrin julkaisemaan artikkelin, jossa kerron edellisellä viikolla eteeni tulleista muualla julkaistuista mielenkiintoisista artikkeleista. Viime viikolla mielenkiintoni herätti erityisesti nämä artikkelit:

 

The Coat of arms of Finland
Image via Wikipedia

Suomen poliittinen taloushistoria 1000-2000  (http://teroluoma.blogspot.com/2011/10/suomen-poliittinen-taloushistoria-1000.html)

Tero Luoma kirjoittaa mielenkiintoisen katsauksen Suomen taloushistoriaan hieman pidemmällä perspektiivillä käyttäen ”Markku Kuisma: Suomen poliittinen taloushistoria 1000-2000. Siltala.” -teosta lähteenään. Hieman pitkähkö artikkeli luettavaksi pikaisesti, mutta ota iso kuppi kahvia ja sukella hetkeksi Suomen taloushistoriaan!

 

Image representing Microsoft as depicted in Cr...
Image via CrunchBase

Microsoft Near Future Video (http://mashable.com/2011/10/27/microsoft-near-future-video/)

Microsoftin lähitulevaisuuden visioita muutaman eri videon muodossa. Mielenkiintoisen näistä visioista tekee sen, että ne ovat sijoitettu vain muutaman vuoden päähän, joten videoissa näkyvä teknologia on jo olemassa.

 

The logo for Lego, and the Lego group.
Image via Wikipedia

LEGO 3D Milling Machine – ”3D printer

3D-kotitulostaminen on vauhdilla saapumassa ja tulostustrendi muodostuu varmasti muutaman vuoden sisällä aidoksi megatrendiksi. Eteeni tuli hauska video: Lego-osista tehty CNC-sorvi! Ei voi kuin ihailla ihmisten luovuutta!

 

Jos olet nähnyt 3D-tulostimia käytössä, niin onko 3D-tulostaminen jo nyt kotikäyttöön sopivaa?