Recaptcha – suojaa WordPress Contact Form 7 sähköpostilomakkeesi roskapostittajilta

Kategoria(t): IT-systeemit Avainsanat: ,
English: for use in recaptcha
Image via Wikipedia

Ei liene ainuttakaan verkkosivustoa, jolla ei olisi ongelmia roskapostittajien kanssa. Lomakkeiden suojaukseen on monia erilaisia keinoja, mutta mielestäni yksi parhaimmista on capthca eli kuvavarmennus. Kuvavarmennus vaikeuttaa roskapostittajan työskentelyä erittäin paljon. Google on antanut auttavan kätensä roskapostituksen kitkemiseen ja luonut ilmaisen kuvavarmennus palvelun: reCAPTCHAn. Googlen reCAPTCHA palvelulla on myös toinen tarkoitus, sillä palvelulla käännetään vanhojen kirjojen, sanomalehtien ja radio-ohjelmien tekstejä.

reCAPTCHA example: a scanned text with two wor...
Image via Wikipedia

WordPress-julkaisujärjestelmässä yksi eniten käytetyistä sähköpostilomake-liitännäisistä on ”Contact Form 7”. Contact Form 7-liitännäisessä on hyvää suomenkielinen sekä monien muiden kielien valmiit käännökset. Liitännäistä myös päivitetään tasaiseen tahtiin, joten se on siksi yksi turvallisimmista sähköpostilomake-liitännäisistä. Liitännäisessä on valmiina tuki roskapostisuodatukseen CAPTCHAlla ja perus WordPress-asennuksenkin mukana tulevalla Akismet-palvelulla.

Contact Form 7 -sähköpostilomakeliitännäiseen voi lisätä myös mahdollisuuden käyttää Googlen reCAPTCHA -palvelua. T’ämä onnistuu asentamalla ensiksi ”WP-reCAPTCHA” -liitännäinen. reCAPTCHA-palvelu pitää aktivoida, ja sen voit tehdä klikkaamalla WordPress-hallinnassa liitännäisen asetussivun linkkiä.

WP-reCAPTCHA -liitännäisen asentamisen ja palvelun aktivoinnin jälkeen pitää seuraavaksi asentaa Contact Form 7 varten tehty lisäosa ”Contact Form 7 reCAPTCHA Extension”. Tämä lisäosa antaa sinulle mahdollisuuden laittaa reCAPTCHAn helposti mille tahansa sähköpostilomakkeellesi. reCAPTCHA asennetaan lomakkeelle samalla tavalla kuin muutkin lomakkeen osiot eli luot lomakkeen hallinnassa uuden tagin ”reCAPTCHA” ja siirrät sen lomakkeessa oikeaan kohtaan.

Jos sinä käytät muita keinoja roskapostittajien torjumiseen, niin haluaisin kuulla niistä lisää artikkelin kommenteissa!