Mielenkiintoisia artikkeleita muualla: rahan matematiikkaa, 5 parasta leikkikalua ikinä, suomalaiset tietovuodot

Maanantaisin pyrin julkaisemaan artikkelin, jossa kerron edellisellä viikolla eteeni tulleista muualla julkaistuista mielenkiintoisista artikkeleista. Viime viikolla mielenkiintoni herätti erityisesti nämä artikkelit:

Washington Post: Grover Norquist: a misleading accounting of recent history (http://www.washingtonpost.com/blogs/fact-checker/post/grover-norquist-a-misleading-accounting-of-recent-history/2011/11/27/gIQAAhER2N_blog.html)

English: Grover Norquist at a political confer...
Image via Wikipedia

On aina yhtä erikoista, kun valtioiden tilastoja ihmetellään ilman inflaation ja muiden vaikuttavien asioiden ottamista huomioon. Jos valtioiden palvelut halutaan säilyttää samanlaisina kuin ennen, niin  ilman tuotannon tehostamista rahaa jouduntaan inflaation vaikutuksesta budjetoimaan joka vuosi enemmän palveluiden tuottamiseen. Tämä taisi unohtua Grover Norquistilta…

 

The 5 Best Toys of All Time (http://www.wired.com/geekdad/2011/01/the-5-best-toys-of-all-time/all/1)

Image representing Wired Magazine as depicted ...
Image via CrunchBase

Wired-sivustolla oli hyvä artikkeli, joka muistuttaa joulun lähestyessä, että mitkä viisi lelua on parhaita ikinä. Olen lähestulkoon samaa mieltä paitsi olisin ykkösvaihtoehtoon lisännyt vielä että ”modified” – eihän pikkuinsinöörin alut tyydy pelkistettyyn versioon…

Napsun salasanat — lisää vuotoja tulossa?  (http://pjarvinen.blogspot.com/2011/12/napsun-salasanat.html)

Security
Image by LoopZilla via Flickr

Viime viikon kuumimpia puheenaiheita oli Internetiin vuodetut käyttäjätunnus- ja salasanalistat. Petteri Järvinen julkaisi blogissaan sunnuntaina mielenkiintoisen pika-analyysin salasanojen tietoturvatasosta kuten pituuksista sekä tyypillisesti käytetyistä sanoista. Mielenkiintoista luettavaa! Toivottavasti tutkijat akateemisen maailman puolelta alkavat tarkastella asiaa myös omien suurennuslasiensa kanssa!

 

Muistathan kyselyni Facebookissa, vastaamalla vaikutat blogin tulevaan kirjoituskieleen!