Hieman erikoisen wordpress-ongelman ratkaisu

Kategoria(t): IT-systeemit Avainsanat: , ,
English: The logo of the blogging software Wor...
Image via Wikipedia

Eteeni tuli muutama päivä sitten hieman erikoinen WordPress-ongelma. Koska ongelman ratkaisuun meni useampi tunti, joten niinpä päätin tehdä siitä pienen blogi-artikkelin, jotta se voisi jotakuta saman asian kanssa painivaa auttaa.

Ongelma ilmestyi yhteen WordPress-installaatiooni, kun olin kokeilemassa ja asentelemassa erilaisia SEO-vimpaimia. Ongelma oli lyhykäisyydessään ”Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at… wp-config.php:1)… ” ja ilmestyi yrittäessäni tallentaa joitain asetuksia tai vaikkapa yrittäessäni kirjautua ulos WordPressistä.

Ongelma näyttäisi olevan aika yleinen ja WordPressin omilla sivuilla on hyvä lähtökohta-artikkeli ongelman ratkaisuun. Artikkelissa ehdotetaan katsomaan läpi ongelman tuottava tiedosto, jotta sinne ei ole jäänyt ”tyhjää” tiedoston alkuun tai loppuun. Verkosta ratkaisua ongelmaan etsiessäni useissa viesteissä kehotettiin myös poistamaan alkuosan ”<?php”-rivi ja kirjoittamaan se kokonaan uudelleen, jotta mahdolliset ”taika”-merkit poistuisivat tiedoston alusta.

No, kuten jo varmaan arvasitkin, niin yhdestäkään verkosta löytyneestä ongelman ratkaisusta ei ollut apua minulle vaan ratkaisun avaimet olivat muualla. Koska olin muuttanut wp-config.php-tiedoston sisältöä vimpaimia kokeillessani, ongelma oli tiedossa vaikka tiedosto näytti editoreissa aivan oikeanlaiselta.

Ongelman ratkaisun lyhyt oppimäärä: olin tallentanut tiedoston utf-8 -muodossa. Jostain syystä Apache-palvelin ei tuota tiedostomuotoa lukenut, joten tiedosto piti tallentaa ja viedä palvelimelle ascii-muodossa. Tämän jälkeen WordPress toimi ilman ”Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at…” -lisätulostuksia selain-ikkunaan.